Kaut arī ārā ir ziema un augi vēl negrasās mosties, mēs varam jau sākt eksperimentēt ar tiem.
Atrodi spēcīgus burkānus. Sagatavo trauku audzēšanai un ūdeni. Ar vecāku palīdzību nogriez nost lielāko burkāna daļu (un izmanto to zupai, salātiem vai uzkodai) Atstāj apmēram 5 cm no burkāna aukšdaļas, ieliec to ūdenī. Novieto gaišā vietā uz palodzes un gaidi burkāna pirmos asnus. Vari mēģināt tos uzzīmēt, fotografēt un taisīt burkāna dienasgrāmatu, kā arī burkānu lakstus var izmantot salātos. Neaizmirsti trauku papildināt ar ūdeni. Kad sāk veidoties pirmās saknes, vari pārstādīt to podā un turpināt eksperimentu, kamēr izaug un nobriest sēklas.
Kaut arī ārā ir ziema un augi vēl negrasās mosties, mēs varam jau sākt eksperimentēt ar tiem.
Sagatavo traukus un sīpolus, ķiplokus, kurus vēlies diedzēt. Ja izvēlēsies sīpolus, ķiplokus ar asniem, rezultāts būs ātrāks.
Traukos var ieliet ūdeni, pildīt ar melnzemi vai, piem., keramzītā. Ja vēlies pētīt kā veidojas un aug saknes, izvēlies caurspīdīgus stikla traukus.
Ķiploka lakstus var pievienot salātiem, makaroniem un citiem ēdieniem. To garša ir maigāka nekā ķiplokam.
Sīpolu lokus pārsvarā lieto svaigā veidā. Tos var smalki sagriezt vai izmantot gaļas un veģetārajiem ēdieniem. Kā arī tas ir populārs garšaugs, ar ko dekorēt ēdienu.